Sepsis, Farkındalık Tanı ve Tedavi" Eğitimi

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim üyeleri tarafından Elazığ Şehit Fethi Sekin Bölge Hastanesi'nde Dünya Sepsis Günü dolayısıyla "Sepsis, Farkındalık Tanı ve Tedavi" konulu eğitim verildi.

Şehit Fethi Sekin Bölge Hastanesi konferans salonunda hastane çalışanlarına yönelik düzenlenen eğitimde konuşan Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Azize Beştaş, Sepsis hastalığının kanda enfeksiyon değerlerinin yükselmesi ve hayati durumunun ortaya çıkması ile ölümle bile sonuçlanan ciddi bir durum olduğunu söyledi.

Sepsis hastalığında farkındalık oranının çok düşük olduğunu ifade eden Prof. Dr. Beştaş, şöyle konuştu:

"Sepsis görülen en sık hastalık 2014 yılında yüzde 8 olan bu oran bugün yüzde 13'e kadar çıktığı vurgulanıyor. Hastalığın tedavisi oldukça pahalı, hastane maliyeti en yüksek olan hastalıklar arasında. Milyon dolarlar bu hastalık için harcanmaktadır. Bu hastalıkta ölüm olanı her geçen gün artmaktadır."

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. İsmail Demirel ise hastalığın her geçen gün artığını vurgulayarak, "Yılda tüm dünyada ölüm oranı yaklaşık 31 milyon 500 bin Sepsis vakası olduğunu ortaya çıkmış. Gün geçtikçe hastalıkta artış yaşanmaktadır. Günümüzde en sık karşılaştığımız hastalık ama en az araştırılan hastalık durumundadır." diye konuştu.

Düzenlenen programa, Elazığ İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kazez, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları ve sağlık çalışanları katıldı.

Eklenme Tarihi:17.09.2018