Fırat Üniversitesinde "Jinekolojik Endoskopi Sempozyumu ve Laparoskopik Sütür Kursu" Düzenlendi.

Jinekolojik Endoskopi Derneği ile Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı tarafından ortaklaşa düzenlenen, “Jinekolojik Endoskopi Sempozyumu ve Laparoskopik Sütür kursu” çevre illerden jinekologların yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Fırat Üniversitesi Hastanesi Konferans Salonunda düzenlenen sempozyum ve eğitim kursuna, Jinekolojik Endoskopi Derneği Başkanı Prof. Dr. Fatih Şendağ, Jinekolojik Endoskopi Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Hikmet Hassa, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Remzi Atılgan, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı öğretim üyeleri, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Sivas, Tunceli illeri ile çeşitli üniversitelerden çok sayıda öğretim üyesi katıldı.

Kursun ev sahipliğini üstelenen Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Remzi Atılgan, kursun ilkini gerçekleştirdiklerini söyleyerek “Jinekolojik endoskopi derneğinin gerek yurt içi gerek yurt dışında kadın hastalıkları ve doğum alanlarında kullanımının yaygınlaşması için büyük bir özveri çalıştığını hepimiz takdir ediyor ve takip ediyoruz. Yoğun çalışma temposu içeresinde değerli hocalarımız davetimizi kabul edip şuan burada Elazığ’da olmaları da bu özverinin en güzel göstergesidir. Bu bağlam da Fatih Şendağ ve Hikmet Hassa hocam olmak üzere tüm jinekolojik endoskopi derneğine teşekkür ediyorum” dedi.

Jinekolojik Endoskopi Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Hikmet Hassa da, dönemsel tedavi yöntemlerine değinerek “ Ben bugün onursal başkan olarak size hitap eden biri olarak mutluyum. Bu Elazığ’a ikinci gelişim. İlk gelişim belki çoğu kişinin doğmadı senelerdi. O dönem de sağlık bakanlığı ile yürütülen bir proje bağlantısında geldim. Ben bu bağlam da 25 tane merkezin kurulmasında bire bir görev almış bir hocayım. Fırat Üniversitesinde bu kursun düzenlenmesinden dolayı çok mutlu oldum. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

2 gün süren Jinekolojik Endoskopi Sempozyumu ve Laparoskopik Sütür kursunda, Canlı Cerrahi Yayınlar ile Laparoskopik Sütür Teknikleri anlatıldı.

Eklenme Tarihi:22.10.2018