Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Demirdağ, Basın Mensupları ile Bir Araya Geldi...

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Refik Ayten ve Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Dilara Kaman ile birlikte Hastane ile ilgili basın toplantısı düzenleyerek, Basın Mensupları ile hastanede yeni yapılan hizmetleri birlikte gezdi.

Fırat Üniversitesi Hastanesinin bin yatak kapasitesiyle bölgeye 3. Basamak sağlık hizmeti sunduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, eksiklerin olsa da nitelikli insan kaynağı ile hizmet ettiklerini söyleyerek “

Sadece ilimize değil bölgemize üçüncü basamak sağlık hizmeti sunan bir sağlık kuruluşu. Sadece buradan değil hatta bölgemizin dışında da ihtiyaç duyulduğunda hizmet vermekteyiz. Hem dahili branşlarda hem cerrahi branşlarda hem de temel bilimler branşlarında bütün alanlarda nitelikli insan kaynağıyla hizmet vermekteyiz. Tabi ki nitelikli insan kaynağımızın sayısı yardımcı sağlık personel sayısı sıkıntıları bütün üniversite hastanelerinde olduğu gibi bizde de dönem dönem yaşanıyor. Şunu vurgulamak isterim.6-7 yıl öncekinden çok daha az sayıda sağlık çalışanlarıyla bu hizmeti vermekteyiz” dedi.

“Polikliniklerde 50 ile 60 Bin Civarı Hastaya Bakılıyor”

2014’te poliklinikler de 550 bin hastaya, 2017 sonunda ise 793 bin kişiye Poliklinik hizmeti verildiğini belirten Prof. Dr. Demirdağ “Doktor sayılarımız araştırma görevlisi sayımız hemşire sayımız diğer yardımcı sağlık personelimiz ya aynıdır ya da bir kısmında azalma vardır. Nakil almıştır, tayini çıkmıştır veya gelmemiştir. Buna rağmen 2014'de 550 bin hastaya poliklinik hizmeti verirken, 2017 sonunda 800 bine yaklaşmıştır. Şuan Eylül ayı itibarıyla 760 bin hastaya sağlık hizmeti vermişiz. Bu 3 ayı ilave ettiğimizde 900 bin rakamını geçiyor. Polikliniklerde her ay ortalama 50 ile 60 bin civarında hastaya bakılıyor. Günlük hasta sayısı genelde 3 ile 5 bin arası değişiyor “ifadelerini kullandı.

Fırat Üniversitesi Hastanesine yapılan yatırımlardan da bahseden Prof. Dr. Demirdağ, “ 100 Yatak kapasiteli Onkoloji Hastanemizin inşaat çalışmaları devam etmektedir. Bunun yanında 90 yataklı refakatçi evi ve 323 araçlık otopark inşaatı tamamlanmak üzere. 21 adet son teknolojik ameliyathaneler yapılarak hizmete girdi. Acil servisimizi büyüterek daha modern hale getirdik. Amacımız insanlarımıza kaliteli sağlık hizmeti vermektir” diye konuştu.

Eklenme Tarihi:25.10.2018