Fırat Üniversitesi Hastanesi Kalite Yönetim Birimi ve İl Sağlık Müdürlüğü İl Kalite Koordinatörlüğü ile birlikte 30 ocak tarihinde Fırat Üniversitesi Hastanesinde yoğun bakım skorlama sistemleri ve yoğun bakım standartları konulu eğitim düzenlendi. Gerçekleştirilen eğitimde Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail DEMİREL tarafından Yoğun Bakım Skorlama Sistemleri, Anestezi Yoğun Bakım sorumlu hemşiresi Meltem YILDIZ tarafından yoğun bakım standartları detaylı bir şekilde anlatıldı. Gerçekleştirilen Eğitime Elazığ İl ve İlçelerinde tüm kamu ve özel sağlık kuruluşlarında görev yapan kalite sorumluları ile Yoğun Bakımda görevli olan sağlık çalışanları katıldı.

Toplantı açılış konuşmasını gerçekleştiren Fırat Üniversitesi Hastane Müdürü İlyas TÜRK “Bilindiği gibi sağlıkta kalite standartları ülkemizde son yıllarda ivme kazanmıştır. Biz üniversite hastanesi olarak kalite konusunda ilk profesyonel çalışmalarımızı 2013 yılında başlattık. Çalışmalarımızda, gerek denetimlerde elde ettiğimiz başarılardan gerekse sahada gerçekleştirilen uygulamalardan hastanemiz genelinde ciddi bir farkındalık oluşturduğumuzu gözlemledik. Değerli katılımcılar bilindiği üzere Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan sağlıkta kalite değerlendirme sonuç raporunda Türkiye genelinde Elazığ 7. Sırada yer almıştı. Bu başarıda Üniversite hastanemizin yapmış olduğu katkının il genelinde de ciddi bir etkisinin olduğunu belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

Toplantı sonunda konuşma yapan Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail DEMİREL bu tarz etkinliklerin planlanarak tecrübe paylaşımına olanak sağladığını ve bu toplantının düzenlenmesinde emeği geçen Fırat Üniversitesi Hastanesi Kalite Yönetim Birimine ve İl Sağlık Müdürlüğü İl Kalite Koordinatörlüğüne teşekkür etti.

Eklenme Tarihi:19.02.2019