Fırat Üniversitesi'de "Zor Vakalarda İleri Laparoskopik Cerrahi" Konulu Toplantı Yapıldı

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anadilim Dalı ile Özel Sektör Üroloji Hekimleri Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen “ Zor Vakalarda İleri Laparoskopik Cerrahi” konulu toplantı, Fırat Üniversitesinin ev sahipliğinde Elazığ’da yapıldı.

Fırat Üniversitesi Hastanesi Konferans Salonunda yapılan toplantıya, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazez, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murad Atmaca, Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İrfan Orhan, Öğretim üyeleri ile çevre illerden gelen Üroloji cerrahları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İrfan Orhan, özellikle son yıllarda bilimsel ve teknolojik gelişmelerin baş döndürücü bir hızla devam etmek olduğunu belirterek, bu teknolojik gelişmelerin Tıp entegrasyonun da ve cerrahi entegrasyonunda en önemli noktalardan biri olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Orhan son olarak toplantının yapılmasında desteklerinden ötürü Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ve Hastane Başhekimi Prof. Dr. Said Berilgen’e teşekkür ettiğini belirtti.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ise, bu tür önemli toplantılara ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, bilimsel etkinliklerin amacının özellikle tecrübelerin ve bilimsel bilgilerin paylaşıldığı önemli ortamlar olduğunu belirtti. Konuşmaların ardından çeşitli konularda sunumlar ile canlı ameliyat programı gerçekleştirildi.

Eklenme Tarihi:13.11.2015