Fırat Üniversitesi Yeni Poliklinik Binası İnşaatında Sona Gelindi...

Hastanede, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bir benzeri olmayan 21 tane Klas 1A sınıfı ameliyathane yer alırken, hizmete girecek olan yeni poliklinik binasıyla Elazığ ve çevre illerin 20 yıllık sağlık ihtiyacı karşılanmış olacak.

Modern bir şekilde yapılan poliklinik Binası ve tam donanımlı ameliyathaneler hakkında bilgiler veren Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Said Berilgen, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bir benzeri olmayan 21 tane Klas 1A ameliyathanelerin de yeni binada olacağını belirtti.

Fırat Üniversitesi Hastanesi’nin mevcut poliklinik binasının yapısal ve mekan olarak hizmetleri tam karşılayamadığı için yeni poliklinik binasının yapıldığını ifade eden Prof. Dr. Berilgen, “Yeni hizmet binamızın temel özelliği, poliklinik hizmetlerinin sunulacağı ve tam donanımlı modern cihazlı yeni ameliyathanelerin kurulduğu bir sağlık hizmet binası şeklinde oluşturuldu. Binanın dış giydirme gibi ana işleri tamamlandı. Önümüzdeki aylarda hizmet vermeye başlayacak. Aynı zamanda, hastanenin şuan ki binasında dağınık olarak çalışan idari personelini de tek binada toplayacak” dedi.

Yeni binada yapılacak modern ameliyathanelerde ortopedi, Organ nakli, beyin cerrahisi, kalp, üroloji gibi her türlü ameliyatların yapılacağını ifade eden Prof. Dr. Berilgen, “ Şuan Hastanemizde 10 adet ameliyathane var. Onlar dışında yeni binada 21 adet Klas 1A ameliyathane olacak.Poliklinik binasının bodrum katındaki diyaliz hastalarına hizmet veren bölümü, yeni binaya taşıyacağız. Sağlık Bakanlığı’nın standartlarına uygun daha temiz, hijyenik bir ortamda hizmet verilecek. Bu bölgede ruhsatı alınmış tek genetik laboratuvarını da buraya taşıyacağız” dedi.

Bina bittiğinde mekan ve teknolojik imkanlarla beraber hasta sayısında daha fazla artışın olacağını düşündüklerini belirten Prof. Dr. Berilgen, “Bizim hastalarımızın yaklaşık yüzde 40’ı il dışı olan Tunceli, Muş ve Bingöl’den geliyor. Tüm Türkiye’den geniş bir hasta popülasyonu var. Batıdan gelen hastalarımızda özellikle obezite cerrahisi için geliyorlar. Çünkü obezite cerrahisini en çok yapan hastaneyiz” diye konuştu.

Eklenme Tarihi:29.12.2015