Fırat Üniversitesi Hastanesi, Kardiyoloji Toplantısına Ev Sahipliği Yaptı...

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalının ev sahipliğinde “Girişimsel Akademi” konulu bir toplantı düzenlendi.

Hastane Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murad Atmaca, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Said Berilgen, Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ilgın Karaca, Kardiyoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Necati Dağlı ile çeşitli illerden alanında uzman Kardiyologlar katıldı.

Toplantı ile ilgili bilgi veren Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ilgın Karaca, Kardiyolojide anjiyografi, balonlar ve stendlerin baş döndürücü bir hızla geliştiğini belirterek, bu konularla ilgili gelişen yeni teknolojiyi tartışmak üzere Elazığ’da bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Prof. Dr. Karaca, “ Türkiye de isim yapmış, uzun süre Kardiyoloji dernek başkanlığında bulunmuş ve kendi alanlarında söz sahibi hocalarımızı Elazığ’a davet ettik ve onların Kardiyolojideki son gelişmelerini rutin pratikte kullanımlarını Elazığ, Muş, Bingöl, Malatya ve Tunceli illerindeki uzman kardiyologlara ayrıntılı bir şekilde sunduk. Bu toplantı Elazığ’ın invaziv laboratuvarındaki geldiği son noktayı göstermemiz açısında önemli bir olay. Toplantının yapılmasında bizlerin yanında olan Rektörümüz Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ’a, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Murad Atmacaya ve Başhekimiz Prof. Dr. Said Berilgen’e teşekkür ediyorum” dedi.

Düzenlenen toplantıda, Prof. Dr. Erdoğan İlkay “Eriyebilen Stentler”, Prof. Dr. Hasan Pekdemir “Sol Ana Koroner Artere Pkg”, Prof. Dr. Ilgın Karaca “Bifurkasyon Lezyonlarda Yan Dal Tellenmesinde Püf Noktalar” ile Doç. Dr. Mehmet Balin “ Bifurkasyon Lezyonlarda Stentleme Teknikleri” konularında çeşitli bilgiler verirken, Prof. Dr. Necati Dağlı, Doç. Dr. Orhan Doğdu, Doç. Dr. Mehmet Balin ile Yrd. Doç. Dr. Ali Kobat ise Kateter Laboratuvarından canlı olarak vaka işlemi gerçekleştirdiler.

Eklenme Tarihi:22.02.2016