Fırat Üniversitesi Türk Obezite Crrahisi Derneği Toplantısına Ev Sahipliği Yaptı...

Türk Obezite Cerrahisi Derneği’nin 1. Bölgesel Toplantısı ve 2. Bahar Okulu, Fırat Üniversitesinin ev sahipliğinde Elazığ’da yapıldı.

Fırat Üniversitesi Hastanesi Konferans Salonunda yapılan toplantıya Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Konya Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Türk Obezite Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Taşkın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazez, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murad Atmaca, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Said Berilgen, Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yavuz Selim İlhan, Hastane yöneticileri, Öğretim üyeleri ile çeşitli illerden çok sayıda Genel Cerrahi uzmanı katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Obezite’nin son yıllarda gelişmekte olan ülkelerdeki insanlar için bir sorun haline geldiğini belirterek, Obezite cerrahisinin son zamanlarda önemli popüler tedavi yöntemlerinden biri olduğunu söyledi.

Fırat Üniversitesinin Cerrahi tedavi açısından Prof. Dr. Erhan Aygen ve ekibi ile başarılı çalışmalar yaptığını belirten Rektör Prof. Dr. Demirdağ, Fırat Üniversitesi Hastanesinde çok başarılı Obezite Ameliyatlarının yapıldığını söyledi.

Türk Obezite Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Taşkın ise, Türkiye de hızlı büyüyen Üniversitelerin başarılı çalışmalarıyla kendilerinden söz ettirdiğini belirterek, Türkiye de Fırat Üniversitesi, Konya Selçuk Üniversitesi ve benzeri Üniversite Hastanelerinde Genel Cerrahi alanında önemli Cerrahi yöntemler uyguladığını söyledi.

Konuşmaların ardından toplantıya katılan bilim insanları Obezite konusunda çeşitli sunumlar yaptılar.

Eklenme Tarihi:06.05.2016