Türk Gastroenteroloji Toplantısı Elazığ'da Yapıldı...

Türk Gastroenteroloji Vakfı tarafından düzenlenen Güncel Gezgin Akademi Gastroenteroloji Toplantıları kapsamında Elazığ ve ilçelerinde görev yapan aile hekimlerine ve iç hastalıkları ile gastroenteroloji uzmanlarına yönelik olarak yeni gelişmeler ve tedavi yöntemleri ile ilgili bilgi verildi.

Bilgilendirme sunumları Gastroenteroloji alanının duayen isimleri Türk Gastroenteroloji Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ali Özden, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Gastroenteroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yalnız ile Gastroenteroloji Öğretim üyesi Doç. Dr. Ulvi Demirel tarafından yapıldı.

Türk Gastroenteroloji Vakfı Başkanı Prof. Dr. Özden, etkinliğe ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Bugün gerçekleştirmiş olduğumuz bu toplantı dünyada gerçekleştirilebilen en iyi toplantılardan biridir. Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bölümü hocaları ile birlikte güncel konuları ele aldık” dedi.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Gastroenteroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yalnız ise şunları söyledi: “Bugün gastroenteroloji rutininde en sık görülen hastalıklarla ilgili olarak birinci ve ikinci basamak hekimlerine bilgi verdik. Bu alanda otorite olan Prof. Dr. Ali Özden hocamızın Türkiye genelinde gerçekleştirdiği Güncel Gezgin Akademi Gastroenteroloji Toplantıları’nın bir ayağını da Elazığ’da gerçekleştirdik. Hocamız Türkiye’yi karış karış gezerek ve doktorların ayağına giderek bu bilgilerini paylaşıyor. Hocamız gelirlerini eğitime harcayarak doktorlarımızın daha eğitimli olması için uğraş veriyor. Bugünkü toplantımıza katılım gayet güzel. Toplantımız bilimsel bir şölen havasında gerçekleşiyor. Günlük hayatta çok sık karşılaştığımız reflü, kabızlık ve ülser hastalıkları ile ilgili olarak hekimlerimizi bilgilendiriyoruz. Tıp her gün gelişen bir bilim alanıdır. Bilgilerin sürekli bir şekilde güncellenmesi gerekiyor. Bugün belki birçok arkadaşımız burada anlatılan bilgileri öğrencilik yıllarında dinlemişlerdi. Bu da en az 5-10 yıl önce demektir. Bu toplantıyla bu bilgilerin güncellenmesini sağlıyoruz. Bu toplantıya gelen hekim arkadaşlarımız ve kendi arkadaşlarımız adına Ali hocama çok teşekkür ettiğimi ifade etmek istiyorum. İlimizde bilimsel konularda bölgesel ve lokal olarak çok sayıda toplantı yapıldığı için de gurur duyuyorum” diye konuştu.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Gastroenteroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ulvi Demirel de, “Birinci ve ikinci basamak sağlık kuruluşlarında görev yapan hekim arkadaşlarımızın katılmış olduğu bir toplantı düzenliyoruz. Bu toplantıyı düzenleyen ve gastroenteroloji camiasına büyük emekleri bulunan Ali Özden hocamıza çok teşekkür ediyorum. Kabızlık ve reflü gibi hastalıklar ile hekim arkadaşlarımızın en çok reçete ettiği ilaçlardan olan ağrı kesicilerin gastrosistem üzerindeki yan etkilerini içeren bir toplantı gerçekleştiriyoruz. Toplantı gayet verimli geçiyor. Bu toplantıları sık sık yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Eklenme Tarihi:16.05.2016