Suya Yansıyan Hayatlar-Romatoit Artrit Buluşması

SUYA YANSIYAN HAYATLAR
Kitreyle yoğunlaştırılmış suda, özel hazırlanmış boyalarla oluşturulan desenlerin, kâğıt üzerine geçirilmesiyle yapılan süsleme sanatına Ebru denilmektedir. Ebru, görsel ziyafeti yanı sıra, muhatabına huzur ve dinginlik sunmaktadır. Ayrıca, Ebru’nun tedavi edici özelliği olduğu tartışılmayan bir gerçektir. Bunun üzerine, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Romatoloji Bilim Dalı romatoid artrit hastalarına yönelik Ebru sanatı kursu düzenleyecektir.

25 Temmuz 2016 tarihi Pazartesi günü saat 9:30 ile 11:30 arasında, Fırat Üniversitesi Hastanesi Konferans salonunda (10. Kat) düzenlenmesi planlanan bu kursa ‘Suya Yansıyan Hayatlar-Romatoid Artrit Buluşması’ adı verilmiştir. Romatoloji Bilim Dalı başkanı Prof. Dr. Süleyman Serdar Koca tüm romatoid artrit hastalarını bu sanatsal aktiviteye davet etmektedir. Ek olarak, Prof. Dr. Süleyman Serdar Koca hastaların sosyal hayattan izole olmamalarının aksine, tam ortasında yer almalarının gerektiğini bildirmektedir.

Buluşmada taraf olmak isteyen hastalar, daha geniş bilgiyi Romatoloji polikliniğinden alabileceklerdir.

Eklenme Tarihi:19.07.2016