Fırat Üniversitesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniğinde Parkinson Ameliyatları Başladı...

Fırat Üniversitesi hastanesinde Beyin ve Sinir Cerrahi bölümü tarafından Elazığ ve bölgede ilk defa 2 hastada Parkinson ameliyatları başarı ile yapıldı.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi AD Başkanı Prof. Dr. Fatih Serhat Erol, halk arasında “Beyin Pili Ameliyatı’’ olarak da bilinen bu operasyonun ilk defa yapıldığına dikkat çekerek, “Parkinson hastalığı yaşla birlikte daha sık görülen bir hastalık olup, hastalarda ilaç kullanımına rağmen ilerleyen yıllarda ilaçların yetersiz kalması veya yoğun ilaç kullanımına bağlı vücutta istenmeyen hareketler şeklinde yan etkiler oluşmaktadır. Ellerde şiddetli titreme, vücutta katılık, hareketlerde yavaşlama gibi şikâyetlerle karşımıza çıkan Parkinson hastalarında ilacın tedavi edemediği süreçte, artık beyin pili ameliyatının yapılması gereklidir. Ciddi bir teknolojik altyapı ve yüksek maliyette cihazlar gerektiren bu ameliyatlar Ekim ayı itibariyle öncelikli olarak ilimizin ve bölgemizin hizmetine sunulmuştur. Beyin pili ameliyatları ciddi bir ekip çalışması sonucudur. Yaklaşık 2 yılı aşkın süredir Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ’ında desteği ile gereken tüm eğitim ve teknolojik altyapı gereksinimleri tamamlandı. Misafir Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersoy Kocabıçak (OMÜ), Hastanemiz Beyin ve Sinir Cerrahi AD Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sait Öztürk ve Nöroloji AD Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Gönen’den oluşan ekip sayesinde Parkinson ameliyatları başarı bir şekilde yapılmıştır” dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ameliyat masraflarının tamamen karşılandığını belirten Prof. Dr. Erol, hastalardan bu ameliyat için ek bir ücret alınmadığını, ülkemizde bu ameliyatların sadece birkaç büyük şehirde uygulanan ameliyatlar iken, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da bu operasyonu yapan tek merkezin Fırat Üniversitesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği olduğunu vurguladı.

Eklenme Tarihi:01.11.2016