Fırat Üniversitesi Hastanesinde Çocuk Alerji Aşısı Yapılmaya Başlandı...

Elazığ da çocuk alerji aşısının yapılmasında yaşanan sıkıntılar nedeniyle hastaların il dışına gitmesi, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ’ın girişimleri sonucunda çözüldü.

Fırat Üniversitesi Hastanesi bünyesinde İmminoloji Bölümü’nde gerekli hazırlıkların yapıldığı ve 2 Ocak 2017 tarihinden itibaren alerjisi olan çocukların aşılarının yapılmaya başlandığı açıklandı.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Demirdağ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Fırat Üniversitesi Hastanesi bünyesinde alerji merkezi bulunuyor. Burada gerekli tetkikler ve aşı çalışmaları yapılıyor. Biz de üniversite olarak bu alanda vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntılara çözüm getirmek için gerekli önlemleri aldık ve aşı konusunda sıkıntı yaşayan vatandaşlarımızın bu sıkıntılarını giderdik. Bu merkezimizde eleman takviyesi konusunda da bazı çalışmalarımız söz konusu olacak. Bu alanda ülkemizdeki yetişmiş eleman sayısı sınırlı. Biz Fırat Üniversitesi Hastanesi bünyesinde alerji bölümündeki bu sıkıntıya çözüm getirmek üzere defalarca personel alım ihalesine çıkmamıza rağmen ilgili kadroda eleman alımını gerçekleştiremedik. Elazığ’da 900 bebeğin bu alanda sıkıntı yaşaması bizi bu alandaki çalışmamızı biraz daha süratlendirmeye yönlendirdi. Sonuçta bu konuda ilimizde yaşanan sıkıntıya gerekli çözümü getirmemiz gerekiyordu. Çok şükür bunuda yaptık” dedi.

Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Said Berilgen ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İmminoloji bölümümüzde bu alanda yaşanan sıkıntıya çözüm getirilmesini sağlayacak çalışmalar yapıldı. Bu bölümdeki bazı eksikliklerin ekstra ilaveleri de yapılarak hizmet vermesi sağlandı. Vatandaşlarımız hiçbir sıkıntı yaşamadan bu bölümde alerjisi olan çocuklarının aşılarını rahatlıkla yaptırabilirler. Bölümümüzün geliştirilmesi noktasında da bazı çalışmalarımız olacak. Hedefimiz ilimiz ve bölgemizdeki vatandaşlara sağlık alanında en kaliteli hizmeti vermektir” dedi.

Eklenme Tarihi:04.01.2017