Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Said BERİLGEN, "Bölgeye Kaliteli Sağlık Hizmeti"...

Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Said Berilgen, donanımlı poliklinikleriyle hizmetini sürdüren Fırat Üniversitesi Hastanesinin, 2016 yılında hizmete giren poliklinikler ve bu yıl hizmete açılacak olan Onkoloji Hastanesiyle Elazığ ve Bölgeye kaliteli sağlık hizmeti sunduğunu söyledi.

Prof. Dr. Berilgen, "2016 yılında şu an poliklinik hizmet binamızı bitirdik ve hizmete açtık. Yaklaşık 35 bin metrekare kapalı alanı olan binamızın eski binaya göre en büyük avantajı iki katlı olması. Giriş, bir üst katı ve arkasında radyoloji laboratuvarı, kan almaların da dağıtılmış olmasıyla hizmet kalitesini daha çok artırdığımıza inanıyoruz. Böylece vatandaşa çok geniş bir alanda tüm hizmete ulaşabileceği şekilde bir hizmet binası sunduk. Binanın ısıtma ve soğutma sistemleri de gayet iyi. 2016 yılında 625 binden fazla insana poliklinik hizmeti verdik. Bu insanların yaklaşık yüzde 35-40'ı çevre illerden gelen hastalarımız olmak üzere Elazığ nüfusundan fazla insana hizmet verdik. Yine farklı illerden gelen vatandaşlarımız da memnuniyetlerini dile getirdiler” diye konuştu.

2016 yılında yapılan ve bu yıl hayata geçirilecek projelerden bahsede Prof. Dr. Berilgen şunları kaydetti: "Bulunduğumuz poliklinik binamızın üst katında 21 tane Clas A dediğimiz teknolojisi en üst düzeyde olan ameliyathanenin inşaatını bitirdik ve teknik malzemelerinin alımı aşamasındayız. Yine 2016'da Sağlık Bakanlığı ile ortak yapmış olduğumuz radyasyon onkolojisi merkezini bitirdik. Şu an radyasyon onkoloji servisimizdeki eğitimleri de bitirdik, doktor ve personel atamalarını bekliyoruz ve Sağlık Bakanlığı ile ortak olduğumuz için uzmanlar oradan gelecek mecburi hizmet kuralarına konuldu. Ama ülkede yaşanan karışıklıklar nedeniyle doktor ve personel atamaları sonra yapılacak. 2017 projelerine değinirsek; bu yıl onkoloji hastanesi yapacağız. Onkoloji hastanemiz, 100 yataklı olacak ve inşaatına da inşallah bu yıl başlayacağız. Yine polikliniklerin sağ tarafındaki arabaların park ettiği boş araziye çok katlı otopark yapacağız ve bu yılki yatırım programları içerisinde. İhaleleri yapılacak, bir ya da bir buçuk sene içerisinde bitirmeyi planlıyoruz” dedi.

Eklenme Tarihi:04.01.2017