Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. BERİLGEN Gözyaşları ile Son Yolculuğuna Uğurlandı..

24.05.2017 Çarşamba günü saat: 11.45 sularında makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Said Berilgen, gözyaşları ile son yolculuğuna uğurlandı.

Merhum Prof. Dr. Berilgen için Fırat Üniversitesi Hastanesi morgu önünde bir tören düzenlendi. Düzenlenen törene, Berilgen'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Tahir Öztürk, Metin Bulut, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Rektör Yardımcıları, Fırat Üniversitesi yöneticileri, Öğretim üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Sağlık çalışanları, askeri ve mülki erkan, meslektaşları, öğrencileri, hastane personeli ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan merhum Prof. Dr. Berilge’nin çalışma arkadaşı Nöroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Bülent Müngen, çok iyi bir insanı kaybettiklerini, çok üzüntülü olduklarını kaydetti.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ise, gözyaşları içerisinde 25 yıllık arkadaşı Prof. Dr. Berilgen’i her yönüyle anlattı.

Törenin ardından Merhum Prof. Dr. Berilgen’in Türk bayrağına sarılı naaşı kortej eşliğinde Fırat Üniversitesi Camisine getirildi.

Öğle namazına müteakiben Elazığ Müftüsü Peyami Güngör'ün kıldırdığı cenaze namazının ardından Merhum Prof. Dr. Berilgen'in cenazesi Harput’ta bulunan aile mezarlığında toprağa verildi.

Başhekimimiz Prof. Dr. Said Berilgen’e Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve Üniversite camiamıza sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Eklenme Tarihi:25.05.2017