Fırat Üniversitesi Hastanesinde Parkinson(Beyin Pili) Ameliyatları Başarıı Bir Şekilde Devam Ediyor.

Fırat Üniversitesi Hastanesinde yaklaşık olarak 9 ay önce başlanılan Beyin Pili ameliyatı olarak da bilinen Parkinson ameliyatı, toplamda 7 hastaya uygulanarak yüksek tedavi başarı oranı sağlandı.

Konu hakkında detaylı bilgiler veren Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi AD Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Sait Öztürk, ellerde titreme, beden hareketlerinde yavaşlama ve katılık ile kendini belli eden Parkinson hastalarında oldukça etkili ve güvenilir bir yöntem olan beyin pili ameliyatının Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgesinde sadece Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yapıldığı belirtti.

Ülkemizde Parkinson hastalarına yönelik ameliyat işlemlerinin yıllardan bu yana sadece büyük illerde yapıldığının altını çizen Yrd. Doç. Dr. Öztürk, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ve Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih Serhat Erol’un destekleriyle yüksek teknolojik altyapısı kurulan Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde 2016 yılı itibariyle bu ameliyatın başarıyla yapılmaya başlandığını söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Öztürk, “ Elazığ başta olmak üzere Malatya, Bingöl ve Muş gibi çevre illerden gelen hastalar başarılı bir şekilde tedavi edilmektedir.

Beyin pili ameliyatına uygun görülen Parkinson hastalarından herhangi bir ek ücret alınmamaktadır. Ameliyat esnasında hasta uyanık olarak ve hasta ile konuşularak ameliyat yapılmaktadır. Ameliyat sonrası 1. Günde hastalar aktif yaşamlarına dönmektedirler. Ameliyat sonrası ortalama hastalar 4. Günde taburcu edilmektedirler. Ortalama maliyeti 50.000 TL’yi bulan bu ameliyatın tüm masrafları Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanmaktadır. Beyin pili ameliyatı Parkinson hastalığının dışında vücutta yaygın titremelere sebep olan Esansiyel Tremor ile vücutta istemsiz hareketlerin olduğu Distoni hastalarında da uygulanmaktadır” dedi.

Eklenme Tarihi:03.08.2017