Fırat Üniversitesi Hastanesi Üroloji Anabilim Dalında Kullanılan Laparoskopik Cerrahi Sistem...

Fırat Üniversitesi Hastanesi Üroloji Anabilim Dalında rutin olarak kullanılan “3 Boyutlu Laparoskopik Cerrahi” Sistemiyle tüm ürolojik operasyonlar başarılı bir şekilde daha kaliteli ve kısa sürede yapılıyor. 3 boyutlu laparoskopik cerrahi sistemiyle tüm ürolojik ameliyatların daha kaliteli ve kısa sürede yapıldığını belirten Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Necip Pirinççi; “3 ya da 4 delik ile yapılan standart laparoskopiye ilave olarak 3 boyutlu görüntüleme sayesinde oluşan derinlik algısı ile organlar, sinirler ve kan damarları daha net korunmakta, böylelikle sinir ve organ hasarı, kanama gibi komplikasyonlar neredeyse hiç olmamakta; hasta daha konforlu bir şekilde ameliyat olup, hastanede daha kısa süre kalıp, işine ve normal yaşantısına daha erken başlamaktadır” dedi.

Böbrek kanseri, prostat kanseri, mesane kanseri, böbrek çıkımı darlıkları başta olmak üzere neredeyse tüm ürolojik hastalıkları bu yöntemle tedavi ettiklerini belirten Doç. Dr. Necip Pirinçci, “Bir yıl gibi kısa bir sürede Türkiye’de en fazla sayı ve çeşitte etkili ve başarılı üç boyutlu laparoskopik ürolojik cerrahi müdahale kliniğimizde yapılmış olup, bu konuyla ilgili yurt dışından kliniğimize gelen öğretim üyelerine eğitimlerde verilmektedir. Bundan dolayı; hastanemiz, kliniğimiz, üniversitemiz, ilimiz ve ülkemiz adına gurur duyuyoruz. Üç boyutlu laparoskopik sistemi ilimize ve bölgemize kazandırdığından dolayı Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbettin Demirdağ’a ve Hastane Yönetimimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Eklenme Tarihi:17.08.2017