Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezuniyet Öncesi Eğtim Akreditasyonu Belgelendirme Programı...

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesinin Mezuniyet Öncesi Eğitim akreditasyonunun belgelendirilmesi ile ilgili program düzenlendi.

Tıp Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programa, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kazez, Dekan yardımcıları, Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Refik Ayten, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Tıp Fakültesinin akreditasyon süreci ile ilgili bilgiler veren Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kazez, Tıp Fakültesinin akreditasyon sürecine 2010 yılında başladığını belirterek, TEPDAD tarafından Ocak 2017 tarihi itibari ile akreditasyon gereklerini sağlayarak akredite olduğunu söyledi.

Akreditasyon sürecinde emeği geçen Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Eski Dekanlar, Dekan yardımcıları, öğretim üyeleri ve Tıp Fakültesi yöneticilerine teşekkür eden Prof. Dr. Kazez, Tıp Fakültesinin Elazığ’da 1983 yılında 106 öğrenci ile başladığını, bugün itibari ile 177 öğretim üyesi, 271 araştırma görevlisi, 2 uzman ve 1001 öğrencisi ile eğitim öğretim hayatına devam ettiğini belirtti.

Törene konuşmacı olarak katılan TEPDAD Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, “Tıp Eğitimi Eşyetkilendirmesinde Sürdürülebilirlik” konusunda çeşitli bilgiler verdi.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesini akreditasyonunu tamamlaması dolayısıyla tebrik ettiğini belirten Prof. Dr. Sayek, “ Tıp Eğitimi ile ilgili önemli tehditler var. Tehditler tıp eğitiminin niteliğini doğrudan etkilemektedir. Akreditasyon veya eşyetkilendirme bu tehditlere karşı önemli bir araçtır. Eşyetkilendirme, eğitim kurumları ile toplum arasında sosyal bir sözleşmedir. Güven verme aracıdır. Eşyetkilendirme, önceden belirlenmiş ve kabul edilmiş kriterler, standartlar ve yollarla, eğitim kurumları ve programlarının niteliğinin dış değerlendirme sürecidir” diye konuştu.

Eklenme Tarihi:18.10.2017