Oyuncu Alper TÜREDİ'nin Fırat Üniversitesi Hastanesi Ziyareti

• slideshow1

Kara Para Aşk Dizisinin komiseri Alper Türedi lösemili çocuklar için "Bir Dileğim Var" projesi kapsamında Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gören lösemili çocukları ziyaret etti.

11 yıl önce 3 yaşındaki kızı İrem'i lösemiden kaybeden Türedi kanser hastası çocukları ziyaret ederek, dileklerini listeledi. Dilekleri Facebook'ta kurduğu gruba duyurup, bunları gönüllülerden temin ederek, çocuklara götürüyor.

Oyuncu Türedi, Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gören Lösemili çocuklarla bir araya gelmekten dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Hastalıkta moral çok önemlidir. Dileklerinin gerçekleştiğini gören çocukların gözlerindeki sevinç paha biçilmezdir. Bu gurubun işleyişi benim kalbimi yumuşatıyor. Anladım ki almakla değil, insan vermekle daha çok mutlu oluyor. Bu grup sadece yardımlarını iletiyor. Para olayı yok. Biz sadece lösemili çocukları sevindirmek ve dileklerini gerçekleştirmek için aracıyız” dedi.

Bu organizasyonun gerçekleştirilmesini sağlayan Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hemotoloji Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Saadet Akarsu da, Bir Dileğim Var Facebook grubunun amacının Lösemili çocuklara gönüllerinden geçen ve dileklerini gerçekleştirmek için ortam sağlayan bir oluşum olduğunu söyledi.

Fırat Üniversitesi Hastanesi Çocuk Hemotoloji servisine 7 adet buzdolabı, 8 adet televizyon ve çocuk oyun grubunun da hediye edildiğini belirten Prof. Dr. Akarsu, oyuncu Alper Türedi’ye teşekkür ettiğini belirtti.

Organizasyonda oyuncu Türedi, Prof. Dr. Saadet Akarsu ve Lösemili çocuklar ile aileleri hep birlikte pasta kesti. Program Fırat Üniversitesi Kalp Damar Cerrahisi Hemşiresi Ceylan Çiçek’in gitar eşliğinde söylediği birbirinden güzel eserlerle sona erdi.

Eklenme Tarihi:25.08.2015